Voeding

Kleinere bijen vliegen in kleinere bloemen -> gezondheidsvoordeel

Dee Lusby:
Als we de celgrootte naar het van nature voorkomende spectrum verkleinen, passen we ons beter aan de natuurlijke flora die niet door mensent gehybridiseerd is aan. Dit betekent dat de bijen in kleinere bloemen kunnen vliegen. Deze ongerepte flora is overheersend in de natuur, verbeterd daardoor het voer, waardoor het meer uitgebalanceerd is voor de algehele gezondheid van het bijenvolk. We kunnen constateren dat een groter aanbod van stuifmeel in het volk wordt binnengebracht. Dit leidt ook tot een grotere diversiteit aan binnengebrachte nectar, dat ook een gezondheidsvoordeel in zich bergt.

En daarvoor hebben we nu twee onafhankelijke ervaringen. Een van onze vriend Benjamin uit Asturië en de andere van Florencio uit Chili. Beiden observeerden dat bepaalde bomen, gedurende vele jaren, geen vruchten droegen en sindsdien ze kleincellige bijen hebben (het zijn natuurlijk niet dezelfde), deze bomen ongelooflijk veel vruchten dragen. Met wijngaarden hebben we iets dergelijks in Gran Canaria en in Chili ervaren. Daar waar kleincellige bijen waren, was de opbrengst veel hoger. Meer details binnenkort.

Bijvoeren

a

Dat is heel eenvoudig - wij mogen alleen honing, was, propolis en stuifmeel in het volk brengen.

Geen gebruik van kunstmatige voeding, zoals suiker, kunstpollen, enz. Ik denk dat dit vanzelf spreekt.

Een voorbeeld bij mensen: De honing wordt direct door het spijsverteringskanaal opgenomen, terwijl suiker wordt verwerkt in de lever. Als het daar wordt verwerkt worden er veel meer enzymen en vitaminen verbruikt. Daarentegen levert honing het lichaam grote hoeveelheden vitaminen, enzymen en andere belangrijke stoffen. Hetzelfde geldt ook voor onze bijen.

De bijen hebben voor het grootbrengen van een raam bijenbroed een raam met honing, een raam vol stuifmeel en een raam vol water nodig. Als we nu de honing vervangen door suiker water, zullen we suikerbijen krijgen, bij wie het immuunsysteem natuurlijk lang niet zo goed ontwikkeld kan zijn, zoals die van de bijen, die werden gevoed met honing.

Dit laat ons zien dat het voeden van de bijen met suikerwater leidt tot stress, die we onder alle omstandigheden moeten verminderen, om tot ons doel, ziekte-resistente bijen te komen.

Â